Bezoeken

Het sinterklaasfeest is een jaarlijkse traditie waar vooral de allerkleinsten vol verwachting naar uitkijken. Buiten de cadeautjes en het overvloedige snoepgoed hopen vele kinderen op een bezoekje van Sinterklaas en Zwarte Piet.


In 2023 gaan Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten opnieuw langs de huizen, en wel op volgende dagen:

  • Za. 25 nov. van 10-18u - regio Tessenderlo (53% volzet);
  • Wo. 29 nov. van 13-19u - regio Leuven (38% volzet);
  • Vr. 1 dec. van 16-20u - regio Leuven (80% volzet);
  • Za. 2 dec. van 10-18u - regio Leuven (87% volzet);
  • Zo. 3 dec. van 10-18u - regio Leuven (37% volzet);
  • Di. 5 dec - schoolbezoeken (100% volzet).


U kan hierin kiezen voor een traditioneel huisbezoek of een deur-/buitenbezoek. Neem gerust contact met ons op -bij voorkeur via mail- voor meer info of om meteen een bezoekmoment vast te leggen.

Voor grotere bezoeken aan winkels, scholen,... kunnen ook andere data opengesteld worden.

Voorwaarden en tips voor een geslaagd bezoek

Reserveren van een bezoek

Een bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet is pas definitief na voorafgaande betaling via overschrijving. Bij aanvraag ontvangt u hierover alle nodige informatie. Wij vragen steeds om het verschuldigde bedrag binnen de 5 werkdagen te voldoen. In geval u het bezoek wenst te annuleren is een terugbetaling helaas niet mogelijk, en dit omwille van veelal reeds gemaakte kosten.


Het Grote Boek

Ieder kind staat vermeld in het Grote Boek. Sinterklaas vraagt dan ook graag aan de“Fluisterpietjes” om vooraf per kind enkele weetjes door te geven, en dit ten laatste 10 dagen voor het eigenlijke bezoek.


Tijdstip

Sint en Piet doen er alles aan om op het afgesproken tijdstip bij u te arriveren. Toch kan de Sint onderweg kampen met tegenwind of gladde daken. En soms zitten weer en verkeer dan weer mee en arriveren Sint en Piet wat vroeger bij u. Gelieve daarom rekening te houden met een eventueel tijdsverschil van een tiental minuutjes. Graag vragen wij uw begrip hiervoor.


Rook- en alcoholvrij

Sinten Piet zijn gegarandeerd rook- en alcoholvrij. Zij vragen ook aan de gezinnen waar zij langs komen om niet te roken tijdens het bezoek. De rookgeur gaat immers in kostuums en baard hangen en dat betekent gegarandeerd hoge stomerij-en kapperskosten.


Huisdieren

Sint en Piet zijn ook dol op dieren. Zo heeft de Sint wel eens een kameleon op schoot gehad. Maar Piet heeft ook wel eens een kat op zijn rug gehad die de veren op zijn pietenmuts zo mooi vond. Daarom willen we u vragen om loslopende huisdieren apart te houden, zodat Sint en Piet met een gerust hart uw huis kunnen betreden.


Cadeautjes

Indien gewenst kunnen er tijdens het bezoek ook cadeautjes overhandigd worden aan de kinderen. Sinterklaas vraagt aan de “Inpakpieten” om ieder cadeautje duidelijk te voorzien van de naam van het kind voor wie het cadeautje bestemd is.


Foto’s en reacties

Sint en Piet vinden het altijd leuk om een reactie of foto’s te zien verschijnen in hun mailbox. 


Speciale wensen

Heeft u speciale wensen? Laat het ons zeker weten.

Deel deze pagina